diumenge, 18 d’octubre de 2015

Comentari de 3 poemes de Les Veus Dels Temps

Durant aquests dies hem fet l'anàlisi de 3 poemes diferents del llibre ''Les Veus del Temps'' aquests poemes són els següents:

1-El Viatge de les mans.
Poema escrit per Ibn Khafaja d'Alzira, un poeta arabigovalencià.
És un poema interessant perqué deixa a interpretar al lector quin es el sexe dels enamorats, en la meua interpretaciò crec que es tracta d'un home i una dona, clarament te un tema amorós, altra cosa interessant és que està escrit amb moltes metàfores i de forma molt subtil però de forma comprensible per a un lector avançat, descriu el moment previ a l'acte sexual entre dos enamorats.

2-Tinc un desfici, ai, inclement.
Escrit per la Comtessa de Dia, aquest poema també té un tema amorós i parla d'una dona que és el jo líric i que està enamorada d'un cavaller que li ha fet mal però que encara així el vol per damunt del seu marit al qual ja no vol.
És un poema que en la meua opinió és complicat d'entendre i que algú ha  d'ajudar-te per a comprendre-ho.
També cal destacar que és un amor simbòlic perqué la comtessa ama el cavaller però ell li ha fet molt de mal.

3-Balada
És un poema que usa el Valencià i l'Occità i per aixo és molt difícil d'entendre, sobretot l'ultim paràgraf, però amb l'ajuda del llibre pot entendre millor tot el que vol dir.
Tracta sobre un home que en un principi ama a una dona però a l'assabentar-se de que el seu amor no es correspost adopta la mateixa actitud de la seua amada i no vol saber res d'ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada