divendres, 16 d’octubre de 2015

BALADA

Balada és un poema d' Andreu Ferrer, que pots trobar al llibre que estem treballant a classe, "Les veus del temps", i que hem llegit  i analitzat aquestes setmanes.


Ha hagut pont, per tant no hem donat molta matèria, però hem pogut llegir aquest poema escrit amb una mescla de valencià i occità.
El poema tracta un tema molt dramàtic, el jo líric es lamenta per un amor no correspós i per aquesta raó vol morir; El poeta no comprén l'actitud de l'amada, pensa que si no és d'ella no serà de ningú. Té una actitud molt radical "o amb mi o amb ningú".

Els anteriors poemes que hem llegit com El viatge de les mans o Tinc un desfici eren més satírics, es centraven més en un desig, en alguna cosa més terrenal que aquest poema, que és més romàntic i idealitza més l'amor, li dóna més importància que al desig.


El poema Balada m'ha agradat, però per al meu gust els anteriors estaven millor, i eren més entretinguts d'analitzar; una cosa curiosa és la forma de la llengua en la que es troba escrit, costa d'entendre, però és interessant aprendre que abans a la nostra terra parlaven així.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada