dijous, 1 d’octubre de 2015

EL FALS BILINGÜISME DELS VALENCIANSA classe de valencià vam fer una activitat a la que teníem que analitzar un text que tractava del tema que llegiu al títol, i corregint l’activitat es va establir un debat que m’agradaria continuar ja que ens implica a tots com a valencians.

El text parlava d’un presumpte bilingüisme dels valencians que ha esdevingut en tòpic, ja que a la comunitat valenciana es creu que tot el món fa ús del valencià i del castellà per igual, però no és així. Aquest pensament és molt perjudicial per a que s’incremente l’ús del valencià, que en aquest cas és la llengua més dèbil, ja que s’interpreta que tothom  l’entén i la utilitza.

Jo crec que a la Comunitat Valenciana podem parlar d’un monolingüisme militant que és la gent que només sap una llengua i no està interessada en aprendre l’altra perquè considera que ja té suficient amb la seua, un bilingüisme passiu que tracta de la gent que en sap les dues llengües però sols utilitzen una per comoditat o per la pressió social, és normal que si estàs en un ambient castellanoparlant acabaràs parlant castellà i per últim el bilingüisme actiu que és la gent que en sap les dos llengües i en fa ús de les dos sense distinció.


Pense que tots els extrems són perjudicials, deuriem  trobar un punt mig i sobretot col·laborar per a que el valencià siga més utilitzat, és el nostre idioma i l’hem de cuidar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada