diumenge, 18 d’octubre de 2015

SETMANA DE POEMES D'AMOR

En estes últimes dos setmanes, hem treballat els poemes del llibre 'Les veus del temps'. Algun m'ha resultat més difícil que un altre, però no molt, perquè participaven tots en classe, i féiem un xicotet debat sobre el poema.
El professor ens explicava i argumentava el que no enteníem.

 Els poemes que vam estar comentant van ser:El viatge dels mans


Este poema, és un poema fàcil, i curiós, ja que relata, la nit d'uns enamorats amb passió, però el que no diu és si el poema tracta d'una dona i un home, o sobre qui. Este poema ens ha servit per a trobar alguna que una altra metàfora sobra l'amor. 


Tinc un desfici, ai, inclement 

És un poema de Beatriu de Dia, coneguda com a Comtessa de Dia (finals del segle XII - mitjans del segle XIII) fou una trobairitz occitana.
El poema tracta d'una dona casada, que esta enamorada d'un cavaller, i ella diu que el necessita i que el vol, ella al principi no li mostrava el que sentia per ell, i quan el perd s'adona que és necessari en la seua vida. Este poema, continua succeint en l'actualitat, hi ha vegades que no li donem importància a les coses i quan les perdem, ens penedim, i la volem més que res.Balada 

Este poema esta escrit en el valencià i l'occità, com estava escrit en el valencià antic, també el van posar en el valencià modern perquè ho poguérem entendre. El poema tracta sobre un amor no correspost. Ell està enamorat d'ella, mentrestant ella no li presta atenció. Ell diu que preferix morir a estar patint.
L'últim dia de classe el professor ens va donar a triar els treballs per a l'exposició, i havíem de formar els grups, jo vaig amb Liz, Laura i Karold, i vam triar un treball on havíem de parlar de la vida d'alguns escriptors i comentar els seus poemes. Després ens va repartir la manera de com ens anava a avaluar a l'exposar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada