diumenge, 18 d’octubre de 2015

Les Veus dels Temps: Comentari de 3 poemes amorosos

Aquestes setmanes de classe hem estat comentant poemes del llibre "Les veus del temps" per ahora solament hem comentat tres poemes: "El viatge de les mans"-Ibn Khafaja, "Tinc un desfici, ai, inclement"-La Comtessa de Dia, "Balada".

-El viatge de les mans
Aquest poema descriu una nit de passiò i amor entre una parella d'enamorats, el que més me ha sorprés es que no especifica en el poema que es tracta d'un home i una dona.
 Jo crec que parla d´un home i una dona perqué quan diu que acariciaba el seus pius altius crec que fa referència a les mamelles d´una dona.
El poema está ple de metàfores relacionades amb la passiò de la nit que descriu i açó fa que el poema siga mes interessant. 


-Tinc un desfici, ai, inclement
En aquest poema es descriu la infedilitat de una dona al seu marit, el poema és un poc confús ja que en aquella època no és normal que una dona diguera aixde manera publica, aquest poema es el que més m´ha costat entendre.


-Balada

El tema d'aquest poema eamorós. Parla del lament del poeta per que la seua amada no li vol i li diu que es dolenta perqué li fa sofrir i li ha menyspregut. Aquest poema apareix dues tips de varietats de llengua que són el català i l´occità.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada