dissabte, 31 d’octubre de 2015

Llibre de les dones

Durant aquestes dues setmanes, hem seguit utilitzat el llibre "Les veus dels temps"; en el qual hem llegit un fragment del "Llibre de les dones" de Jaume Roig.

En aquesta obre Jaume parla de com son les dones des de el seu punt de vista, ja que ha estat influenciat per la mala experiència amb la seua dona. En aquest fragment conta tot el que tenia que veure de la sua dona i deia que aquesta era una porca antihigiènica i li donava poca importància del que deia el seu marit.

Per aixó a Jaume Roig va ficar en el mateix sac a totes les dones, dient que totes les dones eren igual que la seua dona.

En el fragment Jaume posa exemples del que feia la seua dona com: "Es passava tota la nit grunyint en el llit com un porcell; Si s'adormia, de seguida roncava; S'orinava sovint i es movia tant que podria el llit..." i molts exemples més.
Per aixó Jaume Roig va ser considerat un masclista en la seua època, ja que donava per suposat que totes les dones eren com la dona amb la que ell es va casar.

En aquestes setmanes Ferran ens ha proposat fer unes exposicions per grups per a explicar alguns autors i les obres mes important de cadascun. Espere que l'exposició del meu grup siga molt bona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada