diumenge, 18 d’octubre de 2015

Segona entrada al Blog

Des de l’última entrada al blog de valencià hem estat fent moltes coses relacionades amb poemes d'estil medievals. Ferran ens va donar una guia que ens serviria per a comentar els diferents poemes.


Els poemes es diferencien per les seues etapes. El primer, “El viatge de les mans”, relacionat amb els poetes arabigovalencians i parlat a l'anterior entrada . Després d'aquestes setmanes vam veure, “Tinc un desfici, ai, inclement”, poema que es relaciona amb la poesia d'estil trobadoresc, tractant-se de les primeres manifestacions literàries fetes en romanç pels nostres primers autors, com ara el cas de La Comtessa de Dia. En tercer lloc trobem “La Balada” d'Andreu Ferrer, podem dir que es situa a la transició entre la poesia trobadoresca i el segle d’Or, on comença a aparèixer els elements, temàtiques i recursos propis. 

La guia repartida té una sèrie de preguntes relacionades amb aquests poemes, en primer lloc, ens diu què descriu el poema, és a dir, hem de parlar sobre el seu tema i fer com un resum. Per altra banda, també parlaren sobre els termes o mots que ens van ser difícils d’entendre i com vam poder resoldre aquests dubtes. També  vam parlar dels versos que més ens han agradat o les estrofes que més ens han cridat l’atenció donant sempre la nostra opinió personal.

Per últim, ens va donar un full, on posava que teníem que fer equips de treball per a fer-ne una exposició sobre alguns poetes del llibre "Les veus del Temps" ja que segueixi o la seua autobiografia o un comentari de text.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada