dilluns, 25 de gener de 2016

Futurs alumnes universitaris?

De nou una entrada al blog d'aquest trimestre, adequació, registres...i el futur?

Aquestes setmanes hem seguit a classe de valencià repartint fixes i comentant-les. Començàrem amb els pronoms fent unes activitats per a recordar i millorar l'ortografia de pronoms, hem fet esquemes per saber on utilitzar-los, però aquest tema ja ha finalitzat.
Ara ens centrem en una de les propietats del text, l'adequació. Però què és aquesta?
L'adequació és la propietat que tenen els textos d'adaptar-se al context comunicatiu.
Entre els factors de l'adequació trobem : el canal, el grau d'elaboració, temps, espai, comunicació, àmbit d'us, tipus de textos (seqüències), gènere textual i la finalitat comunicativa.
Després del tema de l'adequació estem treballant les variacions lingüístiques que trobem respecte del temps, dels grups socials, les situacions comunicatives o l'espai.
En l'última classe hem parlat dels registres: literari, estàndard, no formals, etc.

Hem fet moltes coses aquestes darreres dues setmanes, però volia recalcar el que vam fer el passat dijous: no anàrem a classe de valencià ja que férem una excursió a la Universitat Politècnica de València. Era una visita per tindre ja les coses clares; per seguir un camí en el futur.
Dir que la Politècnica era una meravella,;era igual com una ciutat, però en petitGaudia de tot tipus de oci, però també hi ha molt per treballar. Ens varem donar unes conferències per orientar-nos i resoldre els nostres dubtes i després ens vam dividir i cada grup va anar on volia acostar-se més al que desitjava en el futur de la carrera . Uns optarem per les ingenieries i d´altres per la part de matemàtiques, química, biologia,,, 
Espere que el meu futur estiga allí i que vaja tot bé. Vida tan sols hi ha una i cal aprofitar-la, el futur es troba cada volta més aprop, ens falta confiar per abraçar els sommis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada