dilluns, 15 de febrer de 2016

LA RATA I L'ERMITÀ

Ramón Llull va nàixer el 1232 i va morir el 1315, és un autor que personalment m'agrada molt per les seues obres; sobretot el Llibre de les bèsties, ja que amb un registre estàndard; és a dir que no consta gens d'entendre, i amb un final didàctic són obres curtes que entretenen molt i no avorreixen en absolut. Una d'aquestes faules que m'agrada molt és una que he trobat en Internet; s'anomena La rata i l'ermità.
És la història d'un ermità que, en veure la rata que portava el milà, resa sense parar que li caiguera una rata a la falda. Quan ho aconseguix, prega de nou però aquesta vegada, demana que la rata es convertira en una bellissima donzella i després, tot i oferint-li el Sol, la lluna, el núvol, el vent, les muntanyes, etc, la bella demà només volia tornar a ser rata i tenir al seu costat a un bell ratolí. 

Pense que amb aquesta faula podem aprendre a conformar-nos amb el que cadascun de nosaltres tenim per naturalesa i no desitjar altres coses que sabem que no aconseguirem, i amb positivitat; és a dir, no ser pessimista i viure trist o amargat només per no tindre tot el que volem i no tenim, sinó viure feliços amb tot el que ens envolta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada