dimarts, 23 de febrer de 2016

SETMANES CONFUSES

Aquesta setmana al meu blog de valencià parlaré d'una cosa molt important per al desenvolupament de generacions futures. Per qué hi ha tanta diferència entre unes setmanes i altres?

 Amb això em refereixo al fet que en unes setmanes no fem parlant despectivament res a altres que tenim 6-7 exàmens per setmana. Per no explicar tot tipus de deures i treballs que són llargs i treuen molt temps total d'estudi. Bé després d'aquest petit incís comentaré una sèrie de coses que hem estat veient a classe aquests dies.

LA NOVELA DE CAVALLERESCA


La novel·la cavalleresca és un gènere narratiu que va aparèixer a Europa entre els segles XIV i el XV. Va ser l'evolució de la novel·la de cavalleries, van ser novel·les més modernes que reflectien situacions reals d’aquella època. Eren narracions en prosa que es van basar en els models de les cròniques catalanes. Llavors va haver-hi una influència mútua entre la literatura i la vida real, ja que els cavallers llegien les novel·les cavalleresques i volien actuar com els herois d’aquestes obres.

No s'ha de confondre amb novel·la de cavalleries. Dos exemples coneguts són Tirant lo Blanc i Curial e guelfa

ELS  LLIBRES DE CAVALLERIA 

El llibre de cavalleries o novel·la de cavalleries és un gènere literari en prosa, de gran èxit i popularitat a Espanya, Aquestes novel·les narraven les gestes o proeses d'un cavaller.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada