diumenge, 7 de febrer de 2016

Va de cavallers la cosa.

Tornem a entrar al blog i aquesta vegada per parlar d'una cosa diferent. Ens trobem enmersos en el món medieval dels cavallers, la noblesa, la vida rural; la literatura.

Comencem amb el llibre Doinmersosn Quixot de la Mancha.
Home apassionat per les novel.les de cavalleria que decideix ser cavaller caminant. Però, que suposa ser cavaller caminant? Haver de patir de fam, dormir en qualsevol lloc, poder morir en combat contra un cavaller o fins i tot contra un animal salvatge. Però, el nostre Don Quixot creia que seria capaç de tot i cada volta perdia més el cap, estava perdent el judici... Què és això d'enfrontar-se amb una ramat d'ovelles pensant que eren soldats? O altra... la dels gegants, que anava a per ells per embestir-los quan eren remolins de vent. La mare que va! Per a que després diguen que quan és fem més majors ens fem més llestos, adquirim coneixements,sabem distingir les coses... Cervantes no va crear al seu personatge d'aquesta manera... Vaja que no!
Però va fer un llibre entretingut ple de males passades per als protagonistes que enganxen als receptors a la rialla i a continuar llegint... Vaja "best-seller" per a l´ època no?

D´altra banda, parlarem del Tirant lo Blanc , llibre escrit per Joanot Martorell, del qual contaré una curiositat. Sabeu per què el llibre té un final tan estrany i a la volta tan ràpid? Perquè Martorell no el va poder acabar d' escriure ja que tenia molts deutes i per poder pagar-los va haver de vendre'l a un comprador abans de acabar-lo per no estar arruïnat. Aquest comprador va escriure el vertader final. Com hauria sigut el final escrit per Joanot? Tal volta no hauria sigut tan desgraciat, tal volta haguera acabat bé al tema de les batalles i de l'amor, qui sap!
Una narració molt completa tractant el tema de les guerres, l'amor, la cavalleria, la noblesa, les classes més baixes i tots aquests temes completen la novel.la. Una novel.la que val la pena llegir i que és ràpida i es comprén fàcilment. Valent cavaller el Tirant capaç d'enamorar  una princesa i de guanyar les més difícils guerres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada