dissabte, 21 de maig de 2016

PORTAFOLI DE PAULA VALENCIANO

Últim blog del curs. Últims dies de classe. Últims dies de primavera...
Ara que ho podem vore tot amb perspectiva, és el moment perfecte per a una valoració de nosaltres mateixos i de la classe en general.

En setembre, al començament del curs, tot era nou per a nosaltres; vaig entrar a una classe de 37 persones on solament coneixia a 4; però poc a poc he pogut conéixer a molta gent meravellosa que té molt a dir al món, d'això, estic completament segura.

Quan ens van dir que deviem participar en un portafoli amb tota la classe, ens va costar entendre com funcionava, que i com deviem penjar els blogs. Amb algunes queixes per la meua part i alguns blogs nefastos, vaig aconseguir, crec, fer correctes, interessants i un poquet entretinguts els meus blogs; sé que esta mal que ho diga jo, pero alguns m'agraden molt.

Aci vos deixe l'enllaç a les meues tres entrades preferides, encara que a continuació els deixaré per escrit a aquesta mateixa entrada:

L'EUSKERA I JO:

  • Viatjar m'encanta i aquest blog va se l'oportunitat perfecta per a deixar-me conèixer un poquet més. Cada vegada que el llisc, em porta bons records i és el blog que més m'agrada de tots.

FALTA D'IDEES

  • Aquesta entrada va marcar un abans i un despès a la meua història dins del portafoli. Abans, les meues entrades eres molt impersonals i em limitava a parlar de les coses de classe, però després vaig començar a fer-les més meues. M'agrada recordar aquest punt d'inflexió. 

RÀDIO JOANOT:

  • El projecte de RadioJoanot em va fer moltíssima il·lusió, i encara que al final hem vaig limitar al treball publicitari, ho vaig  desfrutar igual. Pense que és una iniciativa molt emprenedora i que es deuria fer tots els anys.


El curs s'ha passat volant, però ha sigut molt intens. Sé i espere que no soc la mateixa persona que era quan vaig entrar per la porta de l'institut IES Joanot Martorell en setembre. He aprés moltissim!
Però, he de dir que encara que ha sigut molt dur i he tingut que esforçar-me molt, creia que anava a ser una mica més difícil; tenia una visió fatal d'un curs que tampoc ha estat tan mal.

La conclusió el curs seria: qui alguna cosa vol, alguna cosa li costa.

L'EUSKERA I JO

Fa poc vaig fer un viatge pel nord d'Espanya.
Vaig passar per Zaragoza, Pamplona, San Sebastiàn, tots els poblets rurals del nord de Navarra just a la frontera i alguns pobles del sud de França.

Alli el paisatge és molt diferent de València ( i més bonic), tot està molt molt verd, hi han moltíssims arbres, molts rius, ja que com és primavera la neu de la muntanya s'estava descongelant i caía per aquestes fins a les valls. Tot preciós i diferent. No he vist tantes vaques i cavalls junts en la meua vida!

També hem vaig fixar (encara que no ho haguera fet m'haguera adonat igualment) en que a Navarra i al País Vasc utilitzaven molt el vasc, que al igual que el valencià ací, és la seua segona llengua oficial. És una llengua super diferent al castellà, al valencià, al gallec... i éque clar, no té arrel llatina com en les altres llengües; pareixia que em trobava totalment a l'estrangerperquè a més tothom la parlava. A València la majoria de la gent et parla directament en castellà, però allí, primer et parlaven en euskera, i si veien que feies cara de nap, ja et parlaven en castellà.

Però jo, valenta com sòc, volia profunditzar en la cultura. Així que vaig decidir intentar parlar o al menys que em parlaren en euskera. Els resultats foren exitosos, vaig conseguir tindre una conversació d' uns déu minuts aproximadament amb una dona, soles asentint amb el cap.Això ja es pot considerar parlar un idioma?

FALTA D'IDEES

Últimament, per no dir que desde fa un temps, em costa molt pensar sobre què escriure al blog, a aquest blog de valencià.
M'he adonat que la majoria de les entrades que fem són iguals, el mateix tema, les mateixes opinions...
No vull ser una còpia d'un altre, però no veia com solucionar-ho.

He explicat aquesta situació al professor. Ell m'ha dit amb molta raó que sempre vull anar directament al grade les coses, ser concreta i concisa. I en realitat, el bonic d'escriure, és parar a descriure els detalls, les sensacions, els pensaments. En resum, reflexionar dels sentiments que he tingut al llarg de la setmana fins la meua opinió sobre qualsevol noticia d'actualitat, o cosa que m'interese per a fer més personal aquest blog; que s'estava començant a parèixer al dia de la marmota.

Així que a partir d'ara seré ms observadora que mai, i amb un poquet d'impuls les muses vindran a mi a socórrer-me d'aquesta sequera d'idees.
I si es perden pel camí faré tot el que puga per arribar al nivell que vull i espere.

RADIO JOANOT

RADIO JOANOT obri les seues portes amb ELS MATINS AL JOANOT.Els alumnes de l'institut IES JOANOT MARTORELL hem creat aquest programa que s'emetrà en 3 jornades durant el mes de març:
Dimecres, 9 de març: 3r ESO a les 10:45
Dijous, 10 de març: 4t ESO a les 10:45
Divendres, 11 de març: Batxillerat a les 10:45
El podreu escoltar en directe per aquest enllaç Web:http://www.spreaker.com/user/joanotmartorellO a través de l'aplicació per a mòbil Spreaker PodcastRadio:https://play.google.com/store/apps/details… per a Android o IOS, bucant "joanotmartorell".
traballant per a que la gent que ens escolte gaudisca del programa que oferim.
Jo tinc la funció de publicista, cosa que em fa molta ilusió, per que com ja he comentat en entrades anteriors, m'agradaria estudiar publicitat. Però  a part, també sóc redactora d'una secció amb la meua companya Naima, que tracta de reflexions motivadores que esperem us ajuden.
Tenim tots moltes ganes de emitir el nostre programa i vore com ix tot, és la primera vegada que fem radio i esperem que us agrade!
 Estic molt emocionada amb aquest projecte, i a pesar de tindre mil i un exams, estem

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada