diumenge, 22 de maig de 2016

Portafoli d'Stefan Sarrapio

A penes queden unes poques setmanes de curs i uns pocs examens per a que arriben les tant desitjades vacances d'estiu. Aquest curs ha sigut sense dubte un gran canvi, no m'esperava que anara a ser tant dur, perque normalment en els altres cursos aprobava amb no molt esforç, però aquest any no ha sigut així, he hagut d'esforçar-me molt per a aprovar algunes assignatures com ha sigut el cas de filosofia (que encara no esta molt clar que estiga aprobada) però que siga la que més m'haja costat no vol dir que no m'agrade, al contrari, en aquesta assignatura he aprés moltisimes coses interesants. En l'assignatura de valencià considere que he millorat bastant en la forma d'expresar-me per escrit i en les faltes d'ortografia (potser estiga equivocat) gracies al blog que fem cada dues setmanes i a mes m'ha servit per a desfogar-me i per a contar els meus problemes. També vull agrair a la meua classe per aquest gran curs que no hauria sigut igual sense ells.

Aquest estiu el faré servir sobretot per a descansar, per a preparar-me per a segon de batxillerat i per a viatjar perquè el proxim 1 de Juliol estaré volant cap a terres americanes, perquè em vaig un més a estudiar a la universitat de Nova York, per a practicar l'anglés i sobretot per a descobrir la famosa ciutat dels gratacels i dels somnis i la veritat es que estic molt ilusionat amb aquest viatge perquè porte estalviant molt de temps per a que aquesta gran aventura és puga fer realitat.

Les 3 entrades que mes m'han agradat d'aquest curs han sigut:

No tot és el que sembla

Què ràpid es passa el temps! Ja han passat 8 mesos des que va començar el curs, però els 39 dies que queden van a ser molt durs perquè tenim molts examens importants que poden marcar una gran diferència en la nota final de curs, sobretot els examens de castellà i de filosofia, que sónles assignatures que més costen aprovar.La setmana pasada vam fer l'examen del llibre de lectura "Maria Rosa", i he de reconèixer que el llibre no m'ha disgustat massa, es podria dir que fins i tot m'ha agradat. L'examen no va ser molt difícil, les preguntes eren senzilles, no molt rebuscades, no eren com les preguntes que fa la professora de castellà que són extremadament concretes amb la intencio que ens aprenguem el llibre de memòria, eren preguntes normals i la veritat és que vaig eixir molt content perquè pensavaque m'havia eixit bé. Una setmana més tard, és a dir aquesta setmana, Ferran ens va dir la nota de l'examen i em va dir que jo havia tret un 0,75 de 2 punts, és a dir estava suspés! Amb sorpresa vaig anar a preguntar-li que perquè havia tret tan mala nota i ell em va dir que era perquè no argumentava les respostes i fins i tot va dubtar si realment m'havia llegit el llibre i la veritat és que estic bastant decepcionat, perquè com es diu en castellà "De donde no hay no se puede sacar" és a dir com vaig a argumentar la pregunta, que volia fer Calau amb els diners?
No és una pregunta per a argumentar, crec que l'única resposta que pot oferir una persona que s'ha llegit el llibre és, per a casar-se. Després d'aquesta petita anècdota podem traure la conclusió que no sempre tot és el que sembla.

En conclusió ha sigut una setmana bastant dura peró no podem guardiabaixar la guàrdia, he d'aconseguir aprovar totes en juny i sé que alguns professors no m'ho posaran gens fàcil.

http://portafoli21a1516.blogspot.com.es/2016/05/no-tot-es-el-que-sembla.html

Adéu al segon trimestre

Aquesta és l'última setmana del segon trimestre, aquest ha sigut molt dur i difícil comparat amb el primer. Les notes han baixat en algunesassignatures i en altres han pujat,però en general han baixat i una d'elles és valencià que segurament estarà suspesa. Aquest trimestre m'ha servit per a plantejar-me si he fetbé anant a batxillerat perquè sincerament no m'agrada gens estudiar i molt menys estudiar coses que considere poc importants per alque m'agradaria estudiar en un futur. Una de les coses que més ràbia em dona és que estic en el batxillerat tecnològic i no porte tecnologia, com potser això? Per què tinc assignatures com filosofia, valencià o castellà si jo el que vull estudiar és una enginyeria i en canvi no tinc tecnologia industrial? Jo pense que als batxillerats de ciències ens haurien de donar a elegir si volem o no cursar aquestes assignatures, ja que normalment solen ser aquestes les que més problemes ens donen, almenys a mi, per a que després no servisquen per a la carrera, en canvi podríem cursar unes altres assignatures que estiguen més relacionades amb les ciències. Això no passa en els batxillerats de lletres perquè tenen la possibilitat de no cursar cap assignatura de ciències.

Pel que fa al que hem fet aquestes últimes dues setmanes, hem continuat analitzant textos del llibre "Les Veus del Temps" i hem treballat els seus escriptors, ja que demà és l'examen de lectura.


NOUS REPTES

La tardor ja ha arribat i tot ha  tornat a la normalitat. Aquest any comence 1r de batxillerat i com tots els anys crec que valencià serà l’assignatura que més em costarà, però aquest any hi ha nous reptes.

Quan arribàrem Ferran ens va explicar com anava a funcionar l’assignatura de valencià, llegírem les normes i ens va dir que aquest any no portaríem llibre de text, que estudiaríem dels apunts de classe i dels llibres de lectura. Jo em vaig  espantar perquè si ja em costava l’assignatura amb llibre de text, no sabia que anava a passar sense ell. També ens comunicà que anàvem a utilitzar un blog i que cada dos setmanes havíem de  pujar un resum contant que hi havíem fet en la classe de valencià.

Aquestes dos primeres setmanes no han sigut molt intenses,  férem una prova inicial que ens va eixir bastant mal i llegírem i analitzàrem  dos poemes que eren bastant difícils d'entendre. El llibre de lectura que hem de llegir aquest trimestre s'anomena Les veus del temps,   és una antologia de textos de escriptors valencians.
 

Espere que aquest curs m’ajude a no fer tantes faltes d’ortografia i conèixer millor la literatura valenciana. També espere que els exàmens no siguen molt complexos i que aconseguisca acostumar-me a no portar llibre de text.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada