dissabte, 21 de maig de 2016

Portfoli Khadija Nair

Queda sol un mes de classe, i una setmana i mitja d'exàmens, com tots, estic desitjant que es termine el curs i descansar. El mes de maig és el pitjor per a tot el món perquè ja fa calor, però encara estàs amb exàmens i tens que adroguer, etc. No sent que hi haja aprendre molt respecte al valencià, no per les classes, sinó que no he aprendit molt, potser amb les faltes d'ortografia però crec que tampoc. Com aquest és l'últim blog que escriví vaig a fer una recopilació dels tres millors blogs.

El primer és aquest:

Després de l'estiu

Comencem una nova etapa, amb nous esforços i aventures. Jo ja he començat la meua aventura amb un institut completament nou amb una dinàmica també totalment nova. Mai he escrit en un blog i és un poquet complicat ja que les tecnologies no són el meu punt fort, però espere adaptar-me i anar millorant cada dos setmanes.
  Estes dues setmanes hem conegut al professor i el funcionament de la classe. Ja hem començat a treballar i com no, m'ocorreix el de sempre, el valencià no és el meu idioma, sempre tinc moltes faltes i estic un poquet preocupada perquè aquest curs anem a fer molts comentaris de texts. Recorde el primer dia de classe de valencià de l' any passat, vam fer una redacció i vaig tindre 30 faltes, clar que al terminar vaig a baixar a 9 faltes més o menys. 
Segurament aquest curs millore més perquè anem a treballar amb un llibre de poesia anomenat "Les veus del temps". En castellà m'agrada la poesia, però la contemporàni, així que espere adaptar-me bé i quan acabe el curs poder entendre un poema sense problemes.

-He elegit aquest perquè és el primer que vaig a escriure, i parle dels meus 'problemes' amb el valencià, sobre les faltes que tinc, etc. Supose que es notarà la meua evolució a l'hora d'escriure encara que no he sigut una de les que més blogs ha escrit.

El segon és:

Setmanes d'amor
Continuem progressant, amb la classe, i sobretot, amb els poemes.

En aquestes setmanes hem analitzat el poema "Tin un desfici, ai, inclement" en el qual m'ha sorprès la modernitat de la temàtica. En el poema parla una dona, una dona valenta i decidida, ella no solament estranya al seu amat en un to cast, també en la relació carnal. Hi ha un vers que el demostra molt bé:
 " Feliç seria en el meu llit
si jo li fos coixí plaent"

També em va sorprendre el canvi de receptor. En les dos primeres estrofes parla al públic, i en les dos últimes al cavaller.

Altre poema que vam llegir va ser "Balada" per Andreu Ferrer, aquest poema em va sorprendre al primer colp d'ull pel llenguatge. Ens vam d'haver de servir de la traducció del llibre perquè no estava en la nostra llengua, estava amb una barreja d'occità i català i era impossible l'entesa.

Aquest poema em va agradar, perquè parla d'un tema dolorós, però que passa molt com és l'amor no correspost. El vers que més em va emocionar va ser:
"Ja que no soc vostre, de quí seré?"

Quan tenim mal d'amor ens sentim com "res". I aquest poema el representa molt bé.
És com que tu vius però no té importància, perquè solament te miren i t'escolten els altres.

Aqui els deixe un linc amb la cançó
 "Heart like yours" que em pareix que representa aquest sentiment, escolten-la no té malbaratament.
https://youtu.be/OFYTGADyprU

-He escollit aquest perquè és el blog en el que més he treballat i el que més em vaig currar, és en l'únic en el que he possat un video relacionat-lo amb el que estavem donant.

I el tercer i últim:

Reflexionant

Queden tres setmanes d'exàmens, tres setmanes de sofriment, simplificant molt. Ara els meus dies es basen a estudiar, a vegades més d'una assignatura, cosa de la qual em podria queixar però a l'altre blog vaig decidir no ser tan pessimista, potser he de tindre una concepció de la vida més positiva, o pot ser que siga realista i la realitat no siga un passeig de roses, encara que eixe idealisme sobre la vida ja està superat.

El tema que estem donant en valencià no em desagrada, no m'encanta però no m'avorrisc, com amb els pronoms febles. Tot relacionat amb els textos m'agrada i s'hem dona bé, una pena que analitzar textos no tinga moltes possibilitats i siga rentable. Normalment mai he sentit a final de curs que estic com més culturitzada, que les coses que he estic aprenent durant el curs no em serveixen per a res i no l'és aprofite dia a dia, però aquest curs és diferent, quan estic en ma casa i parlem d'alguna cosa fa ús del que aprenc en classe o les meues assignatures estan relacionades i el que aprenc per exemple en filosofia el puc aplicar a literatura universal, o el que aprenc en literatura universal sobre analitzar textos o la comprensió lectora l'aplique a castellà o a valencià.

Ja estem en la recta final d'aquest passeig de roses.

-Aquest l'he escollit perque és l'últim que he escriguit i recorde un sentiment bó a l'escribir-lo, vaig a disfrutar molt reflexionant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada